HASTANEMİZ TEMEL SEVİYE SIFIR ATIK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI
17 Mart 2021

HASTANEMİZ TEMEL SEVİYE SIFIR ATIK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın Saygıdeğer Eşleri Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli ve etkin kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrıştırılarak toplanması ve geri kazanılmasını kapsayan atık yönetim felsefesi; kültürel, ekonomik ve sosyal gelişimin elde edilmesi için atıkların yaşam döngüsünü dikkate alan bir yaklaşım biçimidir. Kurum ve kuruluşların işbirliği içerisinde bulunarak sıfır atık yönetim sisteminin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, etkin bir şekilde uygulanması, bilinç ve farkındalık oluşturulması, çevreye duyarlı tutum, davranış ve faaliyetlerin teşvik edilerek desteklenmesi büyük önem arz etmektedir.

Bu doğrultuda, Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda, 300 yatak kapasitesine sahip Hastanemizde Sıfır Atık Projesi kapsamında, kağıt, cam, plastik ve metal gibi geri dönüşebilir atıkların diğer atıklara karıştırılmadan, temiz bir şekilde toplanmasını sağlamak üzere bütün birimler dikkate alınarak, geri dönüşebilir atıklar, biyo-bozunur atık (organik atık) ve diğer atık türleri için uygun kumbara ve geçici depolama alanları oluşturulmuştur. Uygulamaya katılımının teşvik edilmesi amacıyla hedef kitlemiz olan tüm personel, hasta ve hasta yakınlarına yönelik çeşitli eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yürütülmüştür. İlimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip marifetiyle, yapılan çalışmalar yerinde değerlendirilmiş, değerlendirmeler neticesinde ise gerekli şartları sağladığı tespit edilen Hastanemiz “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanmıştır.

Sayın İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hüseyin SARIKAYA, Hastanemiz  Başhekimi Uz.Dr.Bekir DEMİRTAŞ’a yürüttükleri çalışmalardan dolayı teşekkür ederek belgelerini takdim ettiler.

Bu vesile ile bu süreçte emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim

Başhekim Uz. Dr. Bekir DEMİRTAŞ

• 11.png