Hastanemizde ilk kez kalıcı kalp pili uygulaması gerçekleştirildi
12 Nisan 2023

Kalp hastalıkları günümüzde en sık ölüm nedenleri arasında yer almaktadır. Dünyada yılda 17 milyon kişi yaşamını kalp ve damar hastalıklarına bağlı nedenlerden kaybetmektedir. Özellikle kalp krizi, kalp yetmezliği ve ölümcül ritim bozuklukları ölümün başlıca sebepleridir. Çankırı Devlet Hastanemiz bünyesindeki kalp krizi ve diğer damar tıkanıklıklarına gerek stent gerekse balon ile müdahale edilebilmektedir. Çoğu hasta bu sayede hayata tutunabilmekle birlikte kalp yetmezliği gelişmesi de mümkün olduğunca önlenmektedir. Hastaların diğer bir sorunu olan ritim bozukluklarında, kalp pili hayat kurtaran bir tedavi olmakla birlikte nabız düşüklüğü durumunda ve ventriküler fibrillasyon gibi ölümcül ritim bozukluğu durumlarında hastanın yaşama tutunmasını sağlar. Merkezimizde ilk kez yapılan kalıcı kalp pili uygulaması ile nabız düşüklüğüne bağlı kalp yetmezliği semptomları olan hastamız şifa bulmuştur. Kardiyoloji birimi olarak güncel tedaviler hastanemizde uygulanmaya devam edecektir.

Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Tolga AYDIN'a, Kardiyoloji Uzmanlarımız Op.Dr.İlker ŞAHİN, Op.Dr.Oğuz KAYABAŞI,  Op.Dr.Hakan ULUPINAR'a ve emeği geçen personellerimize gösterdikleri hassasiyet ve başarılı operasyon için teşekkür ediyor, tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

Dr. Hüseyin SARIKAYA
İl Sağlık Müdürü