Hastanemize Yeni EEG ve EMG Cihazı
06 Ocak 2022

Hastanemize mevcut kullanılan cihaza ek olarak Arc-esstentia marka 32 kanallı EEG cihazı hizmet vermeye başlamıştır.

Ne işe yarar?

EEG testi, beyindeki elektriksel dalgalanmaların cihaz yardımı ile ölçülmesi yoluyla beyin fonksiyonları hakkında fikir sahibi olunmasını sağlayan bir testtir. Epilepsi veya diğer beyin bozukluklarını saptamak sıklıkla kullanılır.

Hastanemize mevcut cihazın eski ve sık arıza vermesinden dolayı Dantec keypoint marka 4 Kanallı yeni EMG cihazı kurulumu gerçekleştirilmiş olup hastalarımıza hizmet vermektedir.

Ne işe yarar?

Nörologlar tarafından sıklıkla başvurulan EMG pek çok sinir ve kas hastalığının tanısında ve takibinde kullanılan cihazdır. EMG ise sinir ve kaslardaki elektriksel aktivitenin incelenmesini sağlar.

emg1.jpg
emg2.jpg