Hastanemiz “Anne Dostu Hastane” ünvanı almıştır.
20 Temmuz 2023

Hastanemiz “Anne Dostu Hastane” ünvanı aldı. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak, anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla gerekli ölçütleri gerçekleştiren hastanelere “Anne Dostu Hastane” ünvanı veriliyor. Bu kapsamda hastanemiz de “Anne Dostu Hastane” ünvanı aldı.

Çankırı Sağlık Müdürlüğü koordinesinde hastanemiz tarafından gerekli fiziksel koşullar sağlanarak, personel eğitimlerini tamamladı. Anne, bebek ve aile dostu modelde sağlık hizmeti sunumunu gerçekleştiren hastane, HSGM, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı’nın görevlendirdiği Ulusal Değerlendirme ekipleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Anne Dostu Hastane” ünvanı aldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Oğuzhan Aykurt, Başkan Yardımcısı Fatma Ceylan’ın katılımı ile Hastanemiz Başhekimliğinde düzenlenen törenle “Anne Dostu Hastane” sertifikası Başhekimimiz Uzm. Dr. Tolga Aydın’a ve hastane yöneticilerine takdim edildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, sertifika takdiminden sonra kadın doğum servisimizi ve gebe okulumuzu ziyaret ederek emeği geçen tüm personellere teşekkür etti.
haberfoto.jpg